Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDenne rieslingen er sykt billig
For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.
Les hele saken-
TEST
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
-
TEST
Påfyll for barskap samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
-
TEST
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
-
TEST
Disse fire boksvinene er best innen hver sin stil blant 263 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
En skotsk whisky-outsider topper blant brennevinsnyhetene på spesialpolet i mars
Den er ikke alene om å komme fra et relativt nyetablert destilleri, og samtidig vise muskler så det holder.
By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.
Les hele sakenPå 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.
Les hele sakenDenne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.
Les hele sakenJapansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele saken -
Kommende kursSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele saken -
Kommende kursUtforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2024 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenHer finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenHer er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenSpareribsene hurtigmarinerer du slik
Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.
Les hele sakenSeifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Smak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenDenne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenPrøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.
Les hele sakenThaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten
Den bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.
Les hele sakenLa deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
I vår kokebok finnes det i alt 197 oppskrifter med asparges, her er et knippe du må prøve.
Les hele sakenMed lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.
Les hele sakenLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Les hele sakenKopperkjele må til for å lage ekte carnitas
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.
Les hele sakenKupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele sakenPå Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Les hele sakenLengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele saken2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele sakenBy på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
Les hele sakenÅ lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.
Les hele sakenEr pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
Belønningen er viner med mye karakter og historie.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish
Dette libanesiske flatbrødet med topping av za'atar- eller akkawi-ost er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv. Som med pizza.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Her får du en helt annen og svært kompleks tolkning av et velkjent konsept
Vi snakker dessuten om hvitviner som erstatter rødviner – og mer til. Blant annet noen av vinverdenens vakreste etiketter.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Spark i gang rosévinsesongen med denne nebbioloutgaven
Nebbiolo er en av nordmenns favorittingrediens for rosé – her får du super valuta for en liten penge.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Norgesrekord i vinsamling: To år på 30 000 flasker
Francesco Marzola er vinkelneren som har hatt ansvar for flest vinflasker av alle. Nå er han i havn med å fylle det innerste av den tidligere amerikanske ambassaden med store mengder vin.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Hjemmelaget pizza trenger ikke kjøtt
Pizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Her lærer du å lage den perfekte Roma-pizzaen
Det romerske harde vannet, den lille mengden med gjær og den lange gjæringen skaper fantastisk sprø og lettfordøyelig pizza. På Alice pizzaakademi kreves det en kunstners håndlag med pizza for å få jobb.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Slik lages mozzarella di bufala - bli med til en bøffelfarm
At mozzarella di bufala bare kan lages i det sørlige Italia, skyldes at bøflene ikke trives lengre nord. Det blir for kaldt og den gode melkesmaken uteblir. Bøffelfarmen Luisa er helt på grensen av det som er mulig.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Det er ingen grunn til å slutte å spise lammekjøtt selv om påsken er over
For det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Grillet kamskjell med ingefærsmør går i en egen mage
Kamskjell... bare ordet får tennene til å løpe i vann. Et uvanlig flott skalldyr som egner seg til mange retter eller til å serveres helt for seg selv. Ingefær og soya er gode smaksettere til kamskjell.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Hent denne historiske cocktailen frem fra glemselen
The Tuxedo Cocktail ble skapt en gang på 1890-tallet, og har siden gjenoppstått i utallige versjoner. Denne er perfekt med tanke på årstiden.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Skrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften
Denne desserten er veldig rask å lage og et godt alternativ til eplekake. Vaniljeiskrem eller pisket seterrømme er nydelig til.
Les hele saken